En rosa anteckningsbok

Dagbok på nätet

Kattpromenad

Publicerad 2012-07-05 17:10:43 i Djur,

Jag och Rudis var ute och gick i gräset bakom huset. Han har ju fått smak på utelivet men tyvärr så får jag inte släppa ut honom hur om helst. Det får bli med koppel och sele. Till en början så ålade han sig fram som om kopplet skulle ha vägt flera kilo. Det såg rätt så lustigt ut. Nu sitter han och jamar och försöker få mig att gå ut med honom igen.
 

Det gick bra

Publicerad 2012-07-05 12:51:22 i Djur,

Nu är vi hemkomna från veterinären och det gick bra. Han fick sin spruta plus att dom kollade vad han vägde och lite andra undersökningar. Berättade om hans kliande öron, framförallt det vänstra kliar mycket. Han fick en spruta mot skabb eller vad det nu var. Det är rätt så vanligt att hittekatter har öronskabb. Skulle hålla kolla på det och om det blir sämre så skulle jag ringa igen.
 
Rudis gillade inte alls att var ai transportburen. Det kan jag tänka mig för den är så himla liten. Borde ha tagit min men jag trodde att han skulle vara van med sin egen.
 

En katt till vetten

Publicerad 2012-07-05 10:05:45 i Djur,

Rudis skall till veterinären idag för en vaccination. Skall bli intressant och se hur han beter sig och om jag får i honom i hans transbortbur. Har inte behövt ha i honom i den förrän nu. Så om några timmar skall vi se hur det går. Håll tummarna för mig. :-)

Nu jäklar

Publicerad 2012-07-04 17:43:38 i Träning,

Köpte äntligen ett batteri till min våg. Med spänd förväntan ställde jag mig på vågen och jag höll på att smälla av för det var verkligen inte vad jag hade förväntat mig. Som tur är har jag inget bröd kvar att äta och godis har jag inte ätit på några dagar så snart borde jag gå ner i ikt. Mina mediciner gör det bara liiite svårare att gå ner men om jag kämpar vidare så borde det inte vara ett hinder i längden.
 
In med cykeln i bakluckan för att ta den till bensinmacken och fylla på med luft i däcken. Sen väntade jag någon timme innan jag for ut för mitt i solen hade jag ingen lust med att cykla. Kom just in efter en "lång" sträcka på 7,51 km. Helsvettig är jag nu och jag hoppas att jag skall kunna cykla massor varje dag och till slut gå ner i vikt. Konditionsträning skall tydligen vara bra för viktminskning.
 

Solat

Publicerad 2012-07-04 14:39:43 i Allmänt,

Idag har det blivit massvis med sol, hoppas jag får någon färg också för det skulle ju vara så trist. Sitter ute med bikiniöverdel och shorts på verandan så inte någon ser mig med min stooora mage. Sen inte klok ut. Det är allt bröd och godis som orsakat detta.
 
Solen är bra den med för den ger mig naturligt d-vitamin vilket jag har en brist utav. Men nu hoppas jag att det löser sig och att nivåerna har gått upp till acceptabla nivåer. Det var ett tag sedan som jag tog några nya prover.
 

En katt på rymmen

Publicerad 2012-07-04 12:34:57 i Djur,

Höll på att sjunka genom marken av ångest. Katten var borta. Hittade han ingenstan här hemma. Panik!!!! Ringde till min mamma för att få lite lugnande besked. Katten får ju inte vara ute ensam utan bara i koppel. Hade sovrumsfönstret öppet men jag drog ner rullgardinen så långt ner att jag trodde att han inte skulle komma ut men tji fick jag.
 
Efter att ha pratat med mamma så gick jag ut en tredje gång med lite torrfoder i en burk. Där stod han, mitt i gräsmatten på baksidan av huset. Han kom inte direkt när jag ropade men efter ett tag så kom han och jag kunde bära in honom i lägenheten. Jag var smart nog att stänga fönstret redan innan jag gick för det första han gjorde var att springa till sovrummet igen.
 

Medicinändring

Publicerad 2012-07-03 19:14:08 i Medicin,

Var till min psykiatriker idag och vi pratade en del eftersom jag skickat en massa mejl till henne under hennes semester. Frågade henne: Hur många mejl skickade jag egentligen? Då hade vi betat av 3 ämnen redan. Det var bara fyra mejl som jag skickade. Hade glömt bort att jag skickat dom. Det tog ju lite tid innan jag fick något svar så därför hann jag glömma bort dom.
 
I allafall så hade jag skrivit i ett mejl att jag var såå himla trött hela tiden. Kan ju sova 1-2 gånger per dag och sedan på natten en massa timmar. Och eftersom jag varit så stabil rätt så länge så minskade hon ner på Venlafaxinet med en tablett så nu har jag bara 2 kvar (150mg) och sen Zyprexan med 1 tablett (5mg). Förhoppningsvis så kommer att inte att märka någon skillnad i måendet och kanske jag blir lite mer piggare på dagarna.

Skitcykel

Publicerad 2012-07-02 19:58:11 i Allmänt, Träning,

Är lagom sur just nu. Hämtade hem min mountainbike från ex-mannen. Jag visste sen innan att bromsen bråkar lite och vill inte släppa taget om däcket efter att ha bromsat. Men jag hade glömt bort att ena pedalen vinglade och hade sig. Nu under cykelturen rasade den ner i backen. Hittade alla delar och "lagade" den och cyklade hemåt. Sen for pedalen i backen igen men denna gång hittade jag inte alla delar. På vägen hem ställde jag cykeln vid återvinningsstationen, nån kan ju ta den om de vill eller om den försvinner på något att sätt. Har inte ens pengar till att fixa upp den.
 
Det blir att komma ihåg att ta med däcken från min andra cykel (den med högt styre) så jag kan fylla på med luft. Då kan jag cykla med den istället.

Planering kring maten

Publicerad 2012-07-02 17:28:12 i Ätbart,

Jag måste få bort detta brödätande men vad kan man ta istället? Det är lite det jag funderar över. Mannagrynsgröten innehåller för mycket kalorier för mig. Ställa mig och steka bacon orkar jag inte eller det är bara en dum bortförklaring från min sida. Omelett kan vara grejer det, med grädde i.
 
Godis har jag inte ätit på några dagar och det hoppas jag att det skall gå bra i fortsättningen också. Hmmm då är det middagarna jag behöver planera in för det flesta dagar äter jag lunch på Pelaren. Vad kan jag äta till middagen?? Ingen pasta, ris eller potatis tack för det är för mycket kolhydrater och om jag skall få bort min ölmage så måste jag minska på kolhydraterna eftersom det är det som orsakat denna enorma mage. Men brödet!!!!??? Jag äter för mycket bröd.
 
Middagen var det jag höll på att skria om. Jo, jag har köpt lite malet kött och strimlade gris ytterfiléer i marinad. Men än så ha rjag inte kommit. Blir väl bea-sås till köttet och malet kött gör jag väl något smarrigt utav. En del dagar köper jag med mig av Pelarens luncher och de innehåller en del kolhydrater men det får gå. Behöver inte ara så himla strikt. Bara jag har en början. 
 
Sen kommer jag att frossa i brorsans goda dessert. Nä inte så mycket men ibland.
 
Vi gör som så att jag äter upp det som finns här hemma och tills dess hoppas jag att ni mina kära läsare har kommit med något vettigt, recept och andra roliga saker. Skall vi säga till helgen?

Hemmaträning

Publicerad 2012-07-02 09:27:00 i Träning,

Eftersom jag inte har (vet ej med säkerhet) kvar gymkortet så tränar jag hemma med vikterna och de övningar jag fick från fysio. Tja det jag kan göra för alla redskap har jag inte hemma. Det är minst sagt lite svettigt för jag har inte tränat på 2 veckor. Men jag kommer väl igång snart och då borde inte dröja så länge innan jag får upp flåset igen.
 
 

Höll på att glömma

Publicerad 2012-07-02 07:19:20 i Ätbart,

Skulle ju göra gröt idag på morgonen och höll på att glömma det för jag tog fram smör och leverpastej men i sista sekund kom jag på att det inte ar bröd jag skulle äta utan mannagrynsgröt. Men det blir nog det sista jag gör för när jag kollade hur mycket kalorier det är i gröten så var det alldeles för mycket kalorier i den. Hemskt. En tredje del av hela dagens intag i en liten gröt. Hua vad mycket.
 
Jag måste hitta något annat att äta till frukost. Ägg blir jag inte mätt på utan i såna fall måste det blir 4-5 st för att bli mätt och varje ägg (ca) innehåller 85 kalorier så det blir massor det med.
 
Jakten har börjat. :-P

Imorgon

Publicerad 2012-07-01 15:59:07 i Ätbart,

För att komma bort från allt brödätande så skall jag imorgon koka mig lite mannagrynsgröt med extra fibrer i. Inte så värst nyttigare men jag håller mig mätt längre på gröten än dessa mackor jag äter. Det brukar bli runt 6 styckna på morgonen för att jag är hungrig. 
 
Efter detta skall jag försöka att komma till något annat vettigt att äta som jag håller mig mätt på länge. Vad det blir vet jag inte exakt men mannagrynsgröten blir bra så länge.
 

Andra dagen

Publicerad 2012-07-01 13:01:20 i Allmänt,

Jag har börjat att träna lite smått här hemma och även slutat med godis. Idag är det den andra dagen som jag inte ätit något godis och det har faktiskt gått bra. Än så länge har inte abstinensen kommit men det brukar ta 3-4 dagar innan den värsta abstinensen kommer och jag har som tur var inget för mig imorgon så att jag måste fara iväg på. Det är vid dessa tillfällen suget kommer. Att ha något att tugga på i bilen.
 
Just nu dricker jag te och det brukar lindra mitt sötsug även om jag inte har något socker eller honung i. Bara en skvätt mjölk. 
 

Om

Min profilbild

Ylva

Bor på Åland, ensam i en mysig lägenhet på landet. Har tre flickor som jag träffar på helgerna. Skild sedan november 2011. Tycker om att träna och då är det styrketräning som gäller. Har fått diagnoserna Asperger och Bipolär sjukdom typ 2 som vuxen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela