En rosa anteckningsbok

Dagbok på nätet

Måste börja igen

Publicerad 2012-06-30 20:25:42 i Träning,

Jag har inte haft kraften att motionera på några veckor och det resulterar i att jag blir slö och får mera ont i kroppen. Nu har jag troligtvis inte något gym att gå till för IB skulle försöka att säga upp den. Har inte hört något mer om detta. Jag har visserligen vikter hemma och det är dom jag skall försöka att börja träna med. Kan ju inte bygga muskler om man inte tränar. ;-)
 
Sen skall jag försöka ta bort däcket på cykeln så jag kan ta med mig den till macken och fylla på luft. Som de är nu så blir det platt när jag sätter mig på den. Känner varenda liten ojämnhet i marken och det kan verkligen inte vara något bra för däcken.
 
Så med lite cykling och styrketräning hemma så borde jag komma i form igen. Kanske tar ett tag men jag har ju hela juli på mig att få in rutinen kring tränandet. Har jag börjat så borde det inte vara så svårt att fortsätta.
 

Nu är jag där igen

Publicerad 2012-06-30 18:34:38 i Ätbart,

Jag skulle ju börja äta mera ordentligt och inte proppa i mig massis med mackor men jag är där igen. Bröd är så himla gott så jag föräter mig på dessa hela tiden. Hur skall jag nånsin kunna minska ner på detta frosseri. Det är ju samma med godis. Men jag kan stolt säga att jag for och handlade idag utan att ens kolla åt godishyllorna. 
 
Istället för bröd kanske jag kan äta mannagrynsgröt. Inget vidare heller men det är iaf mättande så jag håller mig mätt längre än vad brödet gör. Har just kokat ägg som jag tänkte äta om en liten stund.

Det var det

Publicerad 2012-06-30 16:22:45 i Allmänt, Djur,

Lite tråkigt att behöva sälja bilen men det kommer att gå bra trots allt. Det trista med det hela är att jag nu inte kan vara stödhem till djur för ett utav kraven är just en bil så att man kan fara till veterinären när djuren är sjuka och kunna fara och hämta djur som behöver ett stödhem. Chefen kunde komma sen och hämta Rudis när ägaren kommer hem om jag hinner få bilen såld innan dess.
 
Det är bara att lämna tillbaka alla saker till föreningen igen och hoppas att någon annan har nytta av dessa. Men å andra sidan så känner jag av allergin trots medicin och astman är inte på det bästa humöret så det får bli så att jag bara har denna katt och sen lägga ner min "verksamhet".
 
 

Det blir bättre

Publicerad 2012-06-30 10:29:35 i Allmänt, LoA,

Det kanske inte är så farligt att vara utan bil. Jag har bara tagit det negativa i beaktande och inte det positiva. Det kan vara rätt så skönt att inte sitta bakom ratten utan jag kan sitta i lugn och ro och lyssna på musik eller en ljudbok utan att störas av trafikens rytm. 
 
När jag bodde i Hallstavik så hade jag varken körkort eller bil så det var 2 timmar (enkel väg) som jag fick sitta på en buss för att komma till jobbet. Nu är resan inte alls lika lång men det är lite sämre tider. Apropå kvällarna så är jag ändå inte inne i stan så det gör inget att bussen i nuläget avgår 17:05 som sista bussen.
 
Jag kommer att klara mig här på landet och åka buss. Det finns ju flera som klarar detta så varför inte jag? ;-)

Gillar det inte alls

Publicerad 2012-06-29 11:44:34 i Allmänt,

Vill inte bli av med min bil. Jag saknar den redan fast jag inte fått den såld. Har farit runt till olika bilhallar men ingen tar emot bilen om jag inte byter in den. Men jag får ju inte byta in den så det blir så att jag måste sälja den privat men det kommer att vara svårt. Det är fel säsong då många köper nya bilar på våren medan begagnatförsäljningen är som bäst på hösten.
 
Pillade bort klistermärkena från motorhuven och det ble inte så snygg så det kommer att dra ner på priset om jag inte får den ren på något sätt. Kanske ex-mannen har avfettning hemma som jag kan få låna? Synd att min bil kostar så mycket.
 
 

Slut med godis

Publicerad 2012-06-28 20:06:34 i Allmänt, Ätbart,

Tja, IB:n ser ju vad jag handlar (inte exakt vad) för alla betalningar synd ju på kontot. Får inte handla för småsummor längre. :S Dessa småsummor är för det mesta godis. IB:n kommentar var att det måste jag sluta med (godiset alltså). Hon verkar inte ha något beroende och sluta med det är inte så lätt som det faktiskt låter. Det är skitsvårt för jag har försökt flera gånger men fallit tillbaka i dessa ovanor.
 
IB:n tyckte att jag skulle få hjälp av min KP men det är inte deras jobb. Äsch detta kommer att bli skit. Jag kommer att må skit oavsett om jag köper godis eller slutar. Visst kommer jag senare att må bättre när jag inte får i mig "17 ton" socker.
 
Idag har jag inte handlat något godis iaf. Kanske en bra början men jag tycker inte om när andra skall bestämma vad jag skall göra och inte får göra. Klarar inte av sånt.
 

Favoritgodiset...

Måste sälja bilen

Publicerad 2012-06-28 09:01:53 i Allmänt,

Min IB ringde idag och dom hade gått igenom min ekonomi och jag har verkligen inte råd med något lyx som som bilen eller alla dessa småköp hit och dit. Jag måste nu sälja min bil för att få in lite mera pengar varje månad. Så nu har jag lagt ut en annons om den på Marknaden.ax så jag hoppas att det är någon som ringer. Enligt Motorcompany så skulle jag få runt 3500-3900 € för den hos dom så jag satte ut den på 4300 € och sen får jag se vad de övriga bilhallarna ger för min bil. 
 
Kommer att sakna den så mycket och jag som gjort den fin. Alla mina dyra klistermärken måste jag pilla bort innan försäljning för annars så är den inte värd så mycket.
 

Busig katt

Publicerad 2012-06-28 08:02:57 i Djur,

Rudis är på värsta lekhumöret idag. Alla leksaker dög minnsann idag. ;-) Han verkar trivas hos mig och det är ju bra. I natt så väckte han mig inte och det var så skönt att få vakna helt utvilande. Dessvärre var vattnet i skålen slut så jag måste nog skaffa mig en större skål till vattnet. Han dricker faktiskt en hel del. Kan vara värmen som gör honom törstig. Vi får hoppas på det.
 

Börjat igen

Publicerad 2012-06-27 18:58:36 i Allmänt,

Sprickan har läkt och nu skall jag börja att töja äronsnibbarna igen. Skall försöka så det inte spricker igen och det hände när jag var på 8mm. Det blev ett rejält hopp från 6:an till 8:an. Dom är inte exakta millimetrar så 6:an är strax under 6mm medan 8:an är strax över 8mm så det blir ett jättehopp mellan dessa två. Möjligen att jag måste köpa något mer emellan dessa två smyckerna för att inte spräcka hålet ytterligare en gång. Så håll tummarna för mig att jag lyckas denna gång. 
 
 

Hoppas...

Publicerad 2012-06-27 17:50:40 i Allmänt,

Jag gav ett förslag om att kunna köpa ett busskort istället för bilen och min IB började finurla på att då sälja bilen vilket känns lite bakvänt för mig. Då blir det genast lite komplicerat med att hämta flickorna utan ex-mannen måste komma hit med dom. IB och IB-sekreteraren skulle räkna på detta och mejla mig imorgon. Kanske jag får stanna kvar i min lägenhet. Jag trivs så bra här. Hoppas..... Håll tummarna för mig. :-D
 

Besök av min pappa

Publicerad 2012-06-27 15:46:52 i Allmänt,

Min pappa och hans sambo kom på besök just och vi satt många timmar och pratade i köket. Om allt och inget. :-P Det var riktigt trevligt och jag hade oroat mig massor för detta besök. Fick även ta en Opamox för att jag hade så mycket ångest innan. Fick lite presenter av dom. Kökssaker som jag inte har sen tidigare. Och imorgon skall dom bjuda mig på mat.
 
Min pappa börjar ju närma sig 70 år och han har en massa grått hår men han är verkligen sig lik i ansiktet.

Note to myself

Publicerad 2012-06-27 10:00:00 i Allmänt,

Pappa kommer på besök och då måste jag hade det snyggt hemma. Min hemhjälp kommer inte förrän på fredag så jag måste på något mystiskt sätt få till städningen själv och kanske baka något tills dom kommer. Men första så måste jag jobba lite och träffa min KP, sist ett litet snabbt sköterskebesök innan jag är hemma.
 
Detta behövs göras:
Disken
Kläderna
Dammsuga
WC-rummet
e. baka något

Måste flytta

Publicerad 2012-06-26 16:45:45 i Allmänt,

Nu låter det inte så dramatiskt och det är okej med mig att jag måste flytta. Min intressebevakare skall ställa mig i olika bostadsköer för att jag skall få en lägenhet inne i stan. Det blir för dyrt att bo här i Sund och ha egen bil. Kostar mig runt 150€ i bara bensin varje månad. 
 
Sen skall IB fixa så att de kan säga upp mitt gymkort också. Det kostar ändå 45€ i månaden och det är mycket pengar. Jag har ju åtminstone vikter hemma som jag kan träna med och sen cykeln som jag kan fara ut och cykla ibland. Flyttar jag till stan så blir det i stort sett bara cykeln som kommer till användning.
 
Hoppas jag får en lägenhet där jag och ex-mannen bodde inne i stan. Men det duger med vad som helst bara det går runt ekonomiskt.

Välkommen Rudis

Publicerad 2012-06-26 14:09:19 i Allmänt, Djur,

Jag har nu fått hem min pensionatskatt Rudis. Han är gul och vit och pratar massor. Han har redan utforskat min lägenhet och jag har burit honom till kattlådan och matskålen så att han vet var de finns och inte göra något på golvet eller sängen.
 
Hos sin ägare får han vara ute men här går det inte för han kan råka ut för en olycka eller dö. Som tur är har jag hallen som en sluss så jag kan stänga den ena dörren och öppna den andra utan att han kan komma ut. Mycket bra tycker jag.
 
Rudis kommer att vara hos mig i ca 3,5 vecka så vi kommer att ha massor av tid att lära känna varandra riktigt ordentligt. Det verkar som om han är väldigt social av sig. Låter mig klappa honom och han strycker sig mot min hand och ben.
 
Nån dag denna vecka när han vant sig med mig och min lägenhet så skall jag borsta honom, han fäller massor. Kan vara stress eller så är det hans vinterpäls som ramlar av sent.
 

Jag skall bli fodervärd

Publicerad 2012-06-25 19:08:23 i Djur,

Jag är "happy" just nu. Skall få bli en fodervärd och redan på onsdag kanske jag får hem min första katt. Den skall visserligen inte säljas vidare för den är inne på hotell i 3,5 vecka till. Men det är alltid lika roligt att få sällskap även om det är en kort tid. Sen kommer det säkert mera kattor i sommar när folk inte får sina kattungar sålda och sen till hösten när folk inte vill ta med sig sina sommarkattor.
 
HAPPY!!!! :-D

Law of Attraction

Publicerad 2012-06-25 18:10:15 i LAW,

Jag har fått denna video visad för mig och det är verkligen ett uppvaknande i rätta bemärkelsen. Detta är något jag skall göra för att må bättre igen. Skall läsa på mera om detta och jag vet att det finns en sajt (iFokus) som heter som rubriken. Det blir ett bra ställe att söka information från.
 
 

Jobbigt läge

Publicerad 2012-06-25 16:28:13 i Allmänt,

Jag har varit i kontakt med en som säljer kaniner och jag skulle köpa två av hennes ungar nu i augusti men nu sitter jag här och ångrar mig. Tänk om det händer något och jag har inte råd med veterinären eller om jag ev. måste läggas in eller åka någonstans (vilket inte är så troligt). Tänk om jag inte orkar för just idag orkar jag ingenting och har ingen lust med något.
 
Det bästa vore om jag inte köpte något djur alls men det ligger högt på min lista över "saker" jag vill ha runt omkring mig. Tror att jag skulle må bra utav något djur men jag vill inte att de skall bli lidande över mitt mående. Nä nu vet jag inte alls vad jag vill. Måste fundera ut något.

Att fatta ironi eller ett skämt?

Publicerad 2012-06-25 15:46:25 i AS/BP2,

Jag och mamma brukar spela Wordfeud tillsammans och använda chatten rätt så flitigt för det är billigare så än med sms. Jag kan ibland skriva ett ord som Neger tex och då säger mamma något och jag tar det bokstavligen och berättar varför det har blivit ett negativt laddat ord. Får då till svar att det var ett skämt eller liknande.
 
Det är inte första gången det händer och jag skäms varje gång det blir så för inte fatta jag att hon skämtade eller var ironisk. 
 
Berättar någon en lustig historia som jag inte hört förut är jag den som är sist med att fatta vad innebörden var och kan långt efter att de andra skrattat klart komma på och skratta. Shit vad man skäms då med. Jag tror inte att jag alltid varit så för jag har inget minne om detta. Eller det är mycket jag inte minns, hehe.
 
Jag kan skämta ibland men tydligen är det bara jag som tycker det är roligt och då står jag och fnissar för mig själv medan de andra ser allvarliga ut.
 
Äsch!!!

Knasig i bollen

Publicerad 2012-06-24 17:28:37 i Allmänt, Ätbart,

Det märks att jag ätit dåligt idag för jag börjar bli lite knasig i bollen och blodsockret är på väg ner. Stoppade in min mandelfisk i ugnen just så jag får i mig lite annat än bara mackor. Tyvärr har jag ingen potatis hemma men kanske potatismos är lika gott? Jo det får bli potatismos till fisken.
 
Mandelfisk i ugnen.

Nyklippt

Publicerad 2012-06-24 17:08:23 i Allmänt,

Mitt hår hade blivit alldeles för långt (hahaha) och det v ar dags att snagga sig igen. Denna gång lämnade jag luggen orörd för jag trivdes bättre med lugg än utan. Nu är inte luggen lika lång som den var sist men det växer. Blev fullt med "tussar" på golvet och handfatet. :thumbup: Var bara och ta fram dammsugaren och suga upp det.
 
Jag trivs i mitt korta hår, det blir inte så svettigt i nacken på sommaren. Brukar ha örhängen på mig så att folk et att jag är av det kvinnliga könet. :cool: 
 
Snaggat är bäst!
 
PS. Jag ser att jag har en "tuss" kvar på baksidan, blir att ta bort det så fort jag skrivit detta inlägg. Det är ju nackdelen med att klippa sig själv, man ser ju inte vad som händer där bak. Har ingen annan spegel att kolla med.

Dålig matdag

Publicerad 2012-06-24 16:23:58 i Allmänt, Ätbart,

Har inte haft orken att laga mat idag och resterna från igår glömde jag framme så det kunde jag inte äta. Har ätit en hel limpa med smör och leverpastej och det har resulterat att jag fått springa ett antal gånger på toan. Inte bra alls. Inte för nummer två eller näringsmässigt.
 
Det blir en bättre dag imorgon för då skall jag äta på Pelaren. Vad det blir vet jag inte men alltid något gott får man där. Hemlagat! :-)
 

Brödbak igen

Publicerad 2012-06-24 13:09:55 i Ätbart,

Jag håller på och bakar mitt goda bröd igen. Har modifierat om receptet lite och kallar brödet numera för Ylvas semlor. :-) Tyvärr hade jag inte tillräckligt med fullkornsgrahamsmjöl så det blir inte lika fiberrik som innan men vad gör det. Huvudsaken är att jag har något att äta och får ta det nästa gång jag bakar.
 
Brukar ni baka ert eget bröd?
 
Andra jäsningen.

Nu vet jag

Publicerad 2012-06-24 11:19:19 i Ätbart,

Om jag köper ett bröd som är mindre gott så kanske inte äter lika mycket. Kryddlimpan som jag handlar tar slut på en dag, inte hållbart i längden att äta så här mycket bröd. Men det är sååå himla gott och med rätt pålägg så blir det underbart gott.
 
Så nu skall jag köpa annat bröd i fortsättningen och på så sätt minska ner mina portioner.
 
 

Cykling

Publicerad 2012-06-24 10:08:54 i Träning,

Det var rätt så hyfsat väder ute. Mulet men inget regn. Passade på och cykla lite. Tänkte först att jag skulle cykla både runt Kastelholm och Tosarby men jag blev så slut efter Kastelholmsrundan så jag vek av hos mig och stannade hemma. Det blev en runda på 22 minuter och sträckan blev 4,2 km. Några uppförsbackar så jag hamnade att gå. Har ingen växel på min cykel så det blev tungt i benen att cykla uppåt. 
 
Men om jag cyklar arje dag så borde kondisen och benen kännas lättare efter ett tag.
 
 

Trött

Publicerad 2012-06-24 08:23:44 i Allmänt,

Vaknade tidigt idag, redan halv 7 vaknade jag. Gick upp och åt frukost för att sedan gå och lägga mig och sova en stund till. Förstår inte varför jag är så trött hela tiden. Sover massor men ändå är jag trött. Borde ha något att göra om dagarna så jag inte blir å sitta vid datorn hela tiden. Kan ju vara det.
 

En random bild.

Hur det går?

Publicerad 2012-06-23 20:13:08 i Allmänt, Ätbart,

Jag skrev för ett tag sedan om att jag skulle bli fri min ÄS (som kommer i perioder och nu är det en bra period). Jag äter de flesta dagar enligt min planering att jag skall äta två lagade måltider och frukost samt mellanmål. Det har faktiskt gått ganska bra även om tankarna finns där. Dessa får jag nog leva med länge skulle jag tro. Bara jag inte faller tillbaka i mina ätarproblem.
 
Har bara missat en dag med att äta en varm måltid till middag. Det blir kanske inte den sista gången bara jag inte gör om det igen och igen och igen. Äter jag ordentligt så kanske vikten minskar till slut.

Vad skall jag göra imorgon?

Publicerad 2012-06-23 16:52:48 i Allmänt,

Imorgon är det söndag fast det redan känns som söndag idag. Jag är hemma och vet inte riktigt vad jag skall göra. Fixa med tvätten skall jag åtminstone göra för just nu ligger den rena tvätten i tvättpåsen. Fixa med diskmaskinen borde jag också göra. Men sen då?
 
Kanske om det är fint väder imorgon så kan jag ta en cykeltur runt antingen Kastelholm eller Tosarby eller varför inte båda två, hehe. Hoppas mobilen håller för denna färd för igår la den av fyra gånger under min korta tripp runt Mariehamn. Trist när det händer fast i detta fall så är det irriterande då den startar om sig konstant. Det blir iaf ingen musik från mobilen ifall det stör. Att jag inte kan ha flera program samtidigt alltså.
 
vad mer kan jag tänkas göra? Kanske jag borde baka mina semlor men jag vet inte om jästen är bra ännu. Har legat i kylskåpet i minst en vecka. Det återstår att se imorgon.
 
Har ni några fler tips?
 

Jag dricker te igen.

Resning av midsommarstång

Publicerad 2012-06-23 16:02:37 i Allmänt,

OBS för en lång film och att filmen är på sniskan. Vet inte hur man vänder på filmen så den syns rätt. Jag filmade resningen av midsommarstången vid De Gamlas Hem i Jomala där jag och några till från Pelaren var och tittade. Det var massvis med folk så detta verkar vara väldigt populärt. Det var första gången för mig sedan jag flyttade till Åland hösten 2000. Nästa år skall jag ta med mig mina flickor så de får vara med och se detta.
 
 

Trött hemma

Publicerad 2012-06-23 15:09:27 i Allmänt,

Jag har nog kommit på ett samband och att jag är mera trött hemma än någon annanstans (läs sjukhuset). Kom hem vid halv 1 idag och var visserligen lite trött pga huvudvärk men kunde inte somna där på avdelningen men hemma blev jag riktigt trött så att ögonen rullade (typ) och jag gick och la mig för att sova en stund. Somnade nästan direkt.
 
Fast å andra sidan kan det vara att jag är mera avslappnad här hemma än någon annanstans. Det kan det också vara.

Nu vill jag

Publicerad 2012-06-23 09:29:49 i Allmänt,

Känner mig bättre och skulle vilja fara hem till mig. Äta mitt goda bröd, sittar vid datorn och sova i min egen säng. Visst är det trevligt med lite sällskap men ordspråket, borta bra men hemma bästa, säger väl allt. Skall prata med min KP om hon kan fråga läkaren om det är möjligt. 
 
PS: Jag fick komma hem idag och det är så skönt att få vara hemma igen. Saknat min lägenhet, min dator och min mjuka säng. Jag är fri att göra vad jag vill igen.

Huvudvärk

Publicerad 2012-06-23 07:00:44 i Allmänt, Smärta,

Har drömt en massa saker inatt och det har varit intensiva drömmar. Jag har med andra ord spänt mig från nacken och uppåt och pressat ner huvudet i kudden. Det är så jag brukar få huvudvärk under natten och som sitter i när jag vaknar. Just nu är jag stel och öm i nacken och har huvudvärk. Inge vidare kul. Det dröjer en halvtimme till innan jag får en Burana och sen ytterligare en halvtimme tills den börjar verka.

Cykeltur

Publicerad 2012-06-22 19:41:28 i Träning,

För att jag inte skulle känna av hungern nu ikväll så frågade jag om jag kunde få låna avdelningens cykel och det fick jag. Bestämde mig för att cykla runt Mariehamn. En lagom sträcka tyckte jag och det var det. Tanken var även att jag skulle registrera rutten med Sports tracker i mobilen men fanskapet slog av sig fyra gånger så det blev ingen rutt registrerad. :-( Surt sa räven. 
 
Nu vet jag inte hur långt jag cyklade och hur lång tid det tog. Jag gissar på 25 minuter. Kollade inte exakt när jag startade.  Får se om jag orkar imorgon igen och denna gång skall jaginte ha musiken på ifall det varden som störde.

Röd som en tomat

Publicerad 2012-06-22 15:51:03 i Allmänt,

Har solat mig i två dagar nu och jag är röd som en tomat i både ansikte och bröst. Bilden är inte rättvis för jag ser inte så röd ut. Önskar att jag hade med mig min bikini så jag kunde sola mage och rygg men det får jag göra när jag kommer hem.

Denna sommar skall jag bli sommarfräsch och inte vara en blekfis.

Första gången

Publicerad 2012-06-22 14:33:35 i Allmänt,

Idag trots en del ångest har jag varit och sett när den åländska midsommarstången restes i Jomala. Har aldrig varit med om detta. Hade det inte varit för läkarens ordination så hade jag inte gått dit i vanlig ordning. Jag hörde hur det fylldes på med folk bakom oss men jag vågade inte vända mig om för att se hur många de var. Jag satt i min lilla glasbubbla och koncentrerade mig på stången och arbetet kring resningen. Efteråt var det tal och fika. Pelaren bjöd oss som var där. Det blev åländsk pannkaka med grädde och sviskonkräm. Mycket gott. Skall laga det när jag får mina flickor hos mig. hoppas dom gillar den.

Midsommar

Publicerad 2012-06-22 07:15:30 i Allmänt,

Då är det midsommar igen. Denna gång så ör jag ensam, inga barn eller en make. Jag skall till Pelaren idag och se på en åländsk midsommarstång resas och kläs. Trots att jag bott här på ön i snart 12 år så har jag inte varit med och firat midsommar. Det skall bli intressant och se.

Filosofierar

Publicerad 2012-06-21 17:05:08 i Allmänt, Vardag,

Jag har suttit ute och solat mig och samtidigt tänkt på mitt liv. Just nu tar ångesten över mitt liv och det är inte bra. Tror det är så att jag inte får vara med barnen till sommarstugan och att dom  har det roligt utan mig. De var till Power Park igår som jag inte var med på. Saknar dom så mycket!
 
Sen oroar jag mig för hur min intressebevakare skall fixa med min ekonomi när jag inte lyckades men det finns folk som säger att det är deras jobb och att dom kan detta. Hjälper ju inte så mycket men jag måste nog lita på dom.

Brödoman

Publicerad 2012-06-21 08:16:57 i Ätbart,

Jag har ett favoritbröd som jag inte ätit på länge men nu har jag köpt den igen och jag bara älskar denna limpa. Godast är den med lite smör och sen leverpastej på. Huuuur gott som helst och jag kan äta massvis av detta. Jag vet att jag aldrig kommer att minska i midjan av alla kolhydrater jag äter.
 
Till frukost blir det oftast 6-7 skivor av detta favoritbröd och det är inte så bra om jag skall försöka gå ner i vikt men jag blir inte mätt på 2 skivor. Skall försöka att äta fibermannagrynsgröt istället. Kolhydrater det med men jag håller mig mättare på det än limpan.
 

Klarar jag idag så klarar jag imorgon med

Publicerad 2012-06-20 15:44:41 i Ätbart,

Idag har jag inte arit till någon affär vilket betyder att jag inte handla något godis heller. Så om jag klarar av att vara utan idag så klarar jag av att vara utan imorgon med. Bra gjort utav mig tycker jag. :-) Nu gäller det bara att komma över abstinensen de första dagarna och veckorna. Så håll tummarna för mig att jag lyckas imorgon med för jag måste fara och handla lite mat. Skall inte gå förbi godishyllorna men det är ju inte så lätt då de mesta av godiset ligger i närheten av kassorna. :-/
 
Tummen upp!! :-)
 

Ingen fotboll

Publicerad 2012-06-20 15:29:33 i Allmänt,

Mådde inte så bra idag, ångest och sånt. Satt och åt lunch på Pelaren och insåg att jag inte skulle klara av mera social kontakt så jag for hem istället. Gick och la mig och sov bort två timmar och nu mår jag lite bättre men veckan har arit jobbig med mycket kontakt med andra människor. Nu skall jag vila mig i några dagar igen innan jag åker på jobb på måndag igen.
 

FC Pelaren

Publicerad 2012-06-19 20:09:25 i Träning,

Det ar en som kom på denna briljanta idé om att starta ett eget korplag i Klubbhuset. FC Pelaren skall den heta och första mötet/träningen blir imorgon kl 14. Spännande tycker jag. Får inte glömma att ta rätt skor med mig imorgon för i Crocs:en kan jag ju inte springa och sparka en boll med. ;-)
 
Än så länge är vi bara 4-5 personer men i hoppas på att det skall komma flera som vill vara med och träna.
 
Mina Crocs

Handlingsplan

Publicerad 2012-06-19 18:19:53 i Allmänt, Ätbart,

På Pelaren kan man gör en egen handlingsplan om precis vad som helst. Det blir som en egen liten plan över att göra något. Äsch svårt att förklara men jag skrev idag om att äta två lagade måltider om dagen. Detta kan jag sedan få stöd i att lyckas med detta och har en uppföljning om en vecka från Pelarens sida.
 
Man sätter sedan upp realistiska delmål och planer för att lyckas med detta. Jag har satt att jag äter på Pelaren till lunch och sedan lagar min middag. Delmål är att faktsikt laga maten och att det skall vara roligt. Eller köpa med mig om det finns rester för en billigare peng.
 
Så om en vecka från och med idag så skall jag försöka att uppnå mitt mål med att äta två lagade måltider per dag. Klarar jag det så får jag (även andra) positiv feedback. Och även om jag delvis klarar det. Det är det bästa med Pelaren. :-)

Läkarbesök

Publicerad 2012-06-19 07:24:24 i Skada,

ringde till Hälsocentralen just och fick en tid idag till läkaren. Klarar inte av att vänta till nästa vecka för jag har sååå ont i min svanskota. Inget hjälper just nu. Jo en sak och det är att ligga ner i sängen men där kan jag inte hålla mig hela dagarna. Faktiskt så gör det ont efter ett tag där med kom jag just på.

Så nu hoppas jag på hjälp.

Jobbigt

Publicerad 2012-06-18 16:24:45 i Ätbart,

Måendet går bara ner och ner och idag är jag rätt så nedstämd. Orkade inte träna idag för jag var så himla hungrig, åt bara tre små skivor bröd med ägg. Blev inte så speciellt mätt på detta varpå jag blev alldeles överhungrig till lunch. I normala fall så skulle jag inte ara så hungrig vid den tidpunkten och träning skulle ha varit helt okej, men inte idag.

Det är jobbigt att lägga om kosten så där. Kroppen hänger inte med och det lär äl ta ett tag innan kroppen vant sig hur jag äter och så vidare. Åkte hem efter att ha delat medicinen för att äta resterna från igår. Sen iväg till kommunkansliet för att diskutera luncher på Pelaren. Kommunen betalar mina luncher denna vecka och nästa vecka. Det är jättesnällt av dom att betala och då får jag i mig vettig mat och inte bara en kvarg och banan/päron som det oftast brukar bli.

Ikväll blev det bara några skivor bröd med leverpastej och te. Orkade inte ställa mig och laga mat så redan här bryter jag min nya kosthållning. Men om jag lagar mat senare ikväll så kunde middagen bli mitt kvällsmål och kvällsmålet bli min middag. Ja det var en smart idé. Det skall bli kebab och ris till mat, hade jag tänkt.

Musik

Publicerad 2012-06-17 19:07:39 i Allmänt,

Jag är lite dålig på att lyssna på musik men när jag lyssnar så dansar jag och sjunger med i sångerna, de jag kan alltså. Struntar i om det ser fånigt ut och att barnen tycker att jag är en knäpp typ som håller på så. Men i själva verket så gör jag detta för att få lite endorfiner i kroppen. God feeling med andra ord.

När jag är nere så blir det mycket Nightwish för jag tycker att de passar in i mitt mående. Och när jag mår bra blir det mer låtar med fart i. Typ pop.

Klumpigt

Publicerad 2012-06-17 11:22:08 i Smärta,

Potatisen var klar och jag satte locket lite på sne för att sedan kunna hälla ut vattnet. Men klumpiga jag rycker åt mig kastrullen från spisen varpå jag skvimper kokhett vatten öer min fot. Fort som tusan slet jag a mig min strumpa men det han ändå bli ett märke. Bränner som tusan fast det är ett litet rött märke.

Magnetröntgen + svanskotan

Publicerad 2012-06-16 19:54:40 i Allmänt, Skada, Smärta,

Kom just hem från röntgen och det gick bra men jag fick så hiskeligt ont i min svanskota. Jag får det om jag sitter eller ligger still på samma ställe för länge. Röntgenbilderna såg inge vidare ut med en stor spricka som spridit sig åt fyra olika håll för jag antar att bilderna jag såg var mitt knä och ingen annans. Nu måste jag vänta 11 dagar innan jag träffar läkaren igen och får hör om detta. Det kommer att bli en lång väntan.

Angående min svanskota så har jag haft problem med den i ca ett år men det blir bara värre och värre och smärtan blir starkare ju längre tiden går. Har svårt att sätta mig ner och ställa mig upp, då tar det mest ont. Äter inte så mycket smärtstillande men jag borde kanske göra det så att smärtan försvinner. Ringde sjukvården nyss och frågade hur mycket medicin jag kunde ta. Jag fick jag 600mg Burana och 1gram Panadol Forte. Hoppas på en snabb smärtlindring och sen skall jag tidigt i säng för jag är trött. Det kanske var oljudet i röntgen som blev sövande. ;-)

Hungrig

Publicerad 2012-06-16 13:16:21 i Ätbart,

Igår började jag mitt nya "liv". Jag skall äta lite fler gånger per dag och två mål som är varma och tillagade. Hon på Livsstilsmottagningen sa att jag borde äta var 3:e timme. Men det är inte lätt att äta så för jag blir liksom inte mätt på det jag äter men det kan vara en fas nu i början som inte fattat ännu att det kommer mera mat fast inte överdrivet mycket som tidigare. Åt just två äggmackor och ett halvt glas med mjölk. Jag känner mig inte mätt men jag måste kontrollera så jag inte äter för mycket för annars går jag inte ner i vikt.

Magnetröntgen

Publicerad 2012-06-16 10:25:53 i Allmänt, Smärta,

Egentligen heter det resonans istället för röntgen men det är lättare att säga röntgen tycker jag. Ikväll kl 19:30 skall jag dit till det mobila MR. Kommer en gång i månaden eller om det är varannan månad hit från fastlandet. Då är den oftast full a olika patienter som skall röntgas därav min konstiga tid.

Funderade först om jag skulle ta med mig musik men jag vet inte om maskinen stör min mobil/mp3-spelare så jag lämnar dessa utanför. Det kommer att ta allt mellan 30 och 60 minuter så det är en lång stund som jag måste liga still och på rygg dessutom. Har jättesårt att ligga rakt på ryggen för det gör ont efter bara ett litet tag. Sen har jagont i svanskotan så det kommer att bli trubbel där med. Tar nog en Burana innan så jag inte behöver ha så ont under undersökningen.

Hjälp, mjölk

Publicerad 2012-06-15 17:08:38 i Ätbart,

Ett stort hinder för mig är att dricka mjölk till maten eller fika. Det enda som funkar med mjölk är te, kaffe och manna-/risgrynsgröt men att dricka den rakt upp och ner har jag haft svårt med ett bra tag. Men jag skall ge det ett försök nu när jag skall äta ordentligt. Dessutom behöver jag kalcium så jag inte får benskörhet i ung ålder.

Detta kommer att ge mig mega ångest sen när jag ätit klart maten och dessutom druckit mjölk till. Helskrämmande. Det är nästan 100 kcal i ett glas mjölk som jag skulle kunna vara utan.

Passade på

Publicerad 2012-06-15 14:31:05 i Träning,

Var till stan för att besikta bilen så jag passade på att träna en timme. Fick några övningar från sjukgymnasten som jag började med och sedan gick jag över till maskinerna och pilatesbollen för att träna bålen (antar att ryggen är inräknad). Har redan tränat armarna och benen denna vecka så då tyckte jag att detta var bra. vill ju även bygga muskler i detta parti och inte bara benen och armarna.

I helgen blir det hemmaträning igen med vikterna.

Ett seriöst försök

Publicerad 2012-06-15 13:35:31 i Allmänt, Ätbart,

Jag vill inte lida med min ÄS UNS längre och skall nu på egen hand försöka att äta ordentligt, tre gånger per dag och någon mellis ibland. Jag vill bygga min kropp samtidigt som jag går ner i vikt. Vill ha min snygga kropp utan att svälta mig själv. Det funkar inte då jag har sockerberoende och äter godis och nästan ingen mat alls. Helknäpp ÄS helt enkelt.

Nu har jag slagig handen i bordet och intalat mig själv att jag skall fixa detta och kanske få lite positiv feedback under denna resa. Behöver massor av hjälp, råd och pepp. Säg inte vad jag skall äta utan bara finnas där och håller tummarna för mig. Jag vet vad jag borde äta så att min kropp mår bra. Skall inte följa någon diet direkt men jag kommer att plocka lite från alla och göra det till min "egen" diet.

Till att börja med skall jag äta varm mat både till lunch och middag, förut var det bara middagen som blev en varm måltid. Kommer att sikta in mig på proteiner då jag bygger upp min kropp och då behövs det proteiner till musklerna annars så tar de bara skada och det vill inte jag. Sen kommer jag att inte äta speciellt mycket godis för jag går inte ner i vikt när jag skall äta en påse om dagen.

Brödet bakar jag själv så jag slipper en massa onödig ingredienser och det blir mycket godare med hembakat bröd. Dessutom har jag i fullkornsgrahamsmjöl med 12,5 gram fibrer per 100 gram så det är bättre än det vita mjölet även om jag har i det i mitt bröd.

Intressebevakaren

Publicerad 2012-06-14 14:08:17 i Allmänt,

Idag var jag och min KP till Intressebevakaren. Tog med mig alla mina räkningar, både betalda och obetalda. De hade redan börjat lite granna när vi kom men jag fick komplettera lite mera och det ar inte lätt att komma ihåg alla ställen jag brukar handla från. På min begäran (de frågade först) så kommer de att sätta en spärr så jag inte kan handla mera utan att fråga IB först.

De kommer att sköta min ekonomi och sen får jag en "veckopeng" som skall räcka till mat, hygien och hushållsartiklar och personliga saker så som att gå och bada eller bio. De skall försöka att spara lite pengar så att jag kommer att ha råd att ha flickorna en hel vecka sen i augusti. Barnen vill ju göra några utflykter så då behövs det lite pengar till det fast vi skall försöka att göra det så billigt som möjligt.

Vill spara pengar till en tatuering men det är ingen brådska för först måste de få ekonomin att fungera innan det blir såna stora saker. Fick tipset om att jag kunde hitta billiga tv-apparater på Emmaus för kanske 10-15€. Visserligen en tjock-t men det gör inte mig något. Ser ändå inte på tv men barnen vill säkert se på film eller spela Playstation så därför behöver jag en fungerande tv oavsett hur den ser ut eller så.

Vi fick massor saker gjorda idag och det är jag glad för men istället oroar jag mig för hur de skall få allt att funka med mina skulder och räkningar när jag inte har några pengar på kontot. Ett konto är det till och med nästan 50€ minus. Men jag måste nog släppa dessa tankar och låta dom fixa det.

Aspergers Syndrom

Publicerad 2012-06-13 18:20:08 i AS/BP2,

För några år sedan så gjorde jag en neurotisksundersökning som först pekade på Asperger men som blev ADHD för det var det som min mamma sa till utredaren som ligger till grunden för denna diagnos. Min psykiatriker läste HELA min journal under den tiden jag låg inne på avdelningen. Det fanns många noteringar och anteckningar från olika personer som varit fundersamma över mitt liv. Vet att min företagsläkare hade ringt och hört sig för till hen.

Så i mars i år ändrade hen min ADHD-diagnos till Asperger. Det är alltså på henoms inrådan att hen satte denna diagnos på mig och inte jag själv. Jag har försökt att gå in i ADHD men inte känt att jag passade in där helt och hållet. Sista gången jag försökte med adhd-medicin så blev jag hyper (igen) och det var det som avgjorde att den numera är avskriven. Det känns skönt att veta att andra tagit till sig av informationen i journalen och de samtal och allt möjligt kommit fram utan att jag pushat på.

Vissa saker har jag "lärt" mig såsom att titta på folk. Under dessa två år har jag medvetet kollat på folks ansikten när jag pratar. I början var det jättesvårt och jag kände mig blottad och naken men det har bara blivit bättre. Kommer ihåg när jag var liten och ungdom att folk påpekade att jag inte tittade i ansikten när jag pratade.

Jag hade inget specialintresse när jag var liten eller ung eller nu som vuxen men det är inte ett kriterium i dagens läge så som det var förr i tiden. Vet bara att jag ritade väldigt många flaggor som ung och kunde alla länders flaggor. vet inte om det var ett specialintresse. Sen var jag en hejare på tidtabeller och kunde varenda tid oavsett vilken tid på dygnet bussen eller tunnelbanan gick.

Grillkväll

Publicerad 2012-06-13 17:31:27 i Allmänt,

Har varit i stan hela dagen idag. Först jobba, sen träff med min KP och därefter till Pelaren för lite socialt liv. Det var full gång med förberedelserna till grillkvällen då vi skulle få gäster från Nyslott. Jag trodde de var från Sverige med tji fick jag när de kom in genom dörren och pratade finska. Hehe! Hälsade glatt på dom och tog betalt för maten sen ut och sitta i solen. Satt där i minst 1,5 timme så lite färg har jag nog fått. :-)

Grillkvällen skulle hålla på till 19 men jag for hem redan halv 6. Skönt att komma hem efter en lång dag i stan. Kvällen ble i alla fall lyckad, gästerna verkade nöjda. Jag och några satt på en filt i gräset (bland myror) då alla bord och stolar var upptagna. Pelaren bjöd på hamburgare, glass och kaffe. Riktigt stora hamburgare och jag fick tvinga i mig den sista biten för jag blev riktigt mätt.

Fysio på gymmet

Publicerad 2012-06-13 07:34:08 i Allmänt, Träning,

Min fysioterapeut skall komma till gymmet idag och göra några övningar med mig. Det blir som en PT utan att jag betalar för det. ;-) Har uppnått taket på högkostnadsskyddet för ett bra tag sedan. I alla fall skall hon ge mig en träning som jag skall träna med under ett tag så att jag blir starkare i kroppen, framförallt benen. Jag är tydligen obalanserad. Svårt att hålla balansen och benen viker sig inåt när jag börjer dom. Det är det som orsakar (tror hon) att jag har problem med rygg, höfter och knäna. Det kommer att bli intressesant att få se vad hon har för övningar för mig. Kanske jag redan tränar en del redan, vem vet.

Getingar

Publicerad 2012-06-12 18:49:39 i Allmänt,

Idag har jag haft besök utav getingar. 5 styckna närmare bestämt. De har hållt till i köket och i hallen så det är där nånstans de kommer in. Misstänker att de har byggt ett bo inne i husväggen för utanför har jag inte hittade något eller det har inte kollat så noga. Eftersom jag inte har någon flugsmällare så har jag låtit de vara och väntat ut dom så att dom blir utmattade och då först har jag kunnat plocka upp dom och slängt ut dom. Har ringt husvärden och fick veta att grannen ovanför har samma problem som mig så han kommer att komma imorgon och leta efter deras bo och lägga in lite gift i våra lägenheter så kanske vi blir av med dom.

Herre min jösses

Publicerad 2012-06-12 15:09:27 i Viktresa,

Ett milt sagt uttryck. Var till Livsstilsmottagningen nyss och vägde mig där. Så här mycket som jag väger nu har jag aldrig nånsin vägt. Jag är verkligen chockad över dagens vikt. Men orsaken till min viktökning är att jag fått muskler. Ganska mycket tydligen eftersom jag gått upp 2 kilo sen senast jag var där. Tyvärr har fettet inte minskat på min kropp.

Nu får det bli hårdare tag kring maten. Inte äta för mycket kalorier helt enkelt. Skära ner på det som går. När jag får pengar skall jag försöka att köpa batteri som passar min våg så jag kan följa med i vikten. Skall börja mäta mig igen.

Teberoende

Publicerad 2012-06-12 06:23:49 i Ätbart,

Jag tror jag gått och blivit teberoende. ;-) Kan inte vara utan te och dricker det i massor när jag är hemma. Längtar oftast hem för att dricka några koppar. På kvällarna kan det blir 4-5 koppar. Men det finns en nackdel med detta, att jag blir så himla kissnödig och måste upp på natten för att kissa. Just nu dricker jag ett te som heter Voyage Indian Chai. Det är ett te från te-cirkeln inne på Te iFokus.

Beslut

Publicerad 2012-06-11 16:50:39 i Allmänt,

Idag fick jag mitt beslut på en Intressebevakare. Trodde först det var skilsmässopapprerna som hade kommit. Alltså sista delen av denna process men det var alltså papprerna på att jag beviljat en Intressebevakare. Hoppas bara att hon hör av sig till mig väldigt snart och kan hjälpa mig att få i ordning på mina räkningar och kan hjälpa mig att kontakta de olika företagen som jag ännu inte hunnit betala mina räkningar till.

500 meter

Publicerad 2012-06-11 13:09:40 i Träning,

Var till gymmet för lite konditionspass. Jag har alltså inte sprungit eller tränat speciellt mycket den sista tiden. Har haft problem med smärta och feber. Men nu är jag på banan igen och det känns bra att kunna träna även om det går segt i början. Hade inte så mycket tid på mig då jag hade flera möten efter jobbet.

Måndag=kondition. Vilket betyder att jag springer på löpbandet och jag pressade mig själv att klara av mer än 3 minuter som jag sprang förra gången. Det blev lite på 4 minuter eller om det var 5. Men längden blev hela 0,5 km i sträck. Jippi. En härlig milstolpe. Målet som jag satt till årets slut är att jag skall orka springa 1 km utan att stanna. Det verkar bli så att jag kommer upp i den sträckan lite tidigare men det gör inget. Bättre att ha långsiktiga mål än kortsiktiga, så slipper man få negativa resultat.

Jobb

Publicerad 2012-06-11 07:03:25 i Vardag,

Det är måndag idag och det betyder att jag skall till arbetet. Jag skarvar hinkarnas kanter så att barnen inte gör sig illa på hinkarna när de leker. Det är rätt så roligt för jag har äntligen fått ett bra system på hur jag skarvar och monterar handtagen på hinkarna.

Efter jobbet så skall jag fara till min KP och dela medicin. Brukar göra det på måndagar.

Benträning

Publicerad 2012-06-10 17:33:44 i Träning,

Det märks att jag inte tränat på en hel vecka. Jag är andfådd efter mina benövningar, några med vikter. Det var inte så många övningar men det känns i benen trots allt. Mitt onda knä lät en hel del när jag böjde på benen. Knak, knak lät det och det låter inte något vidare bra inte. Måste höra med min fysioterapeut om detta. Det kan trots allt vara menisken som bråkar med mitt knä.


Imorgon skall jag även fara till rehaben och höra mig för efter ett knäskydd så jag kan gå utan att få ont. Mitt knä rör sig i sidleds när jag går. Inte mycket men tillräckligt för att det skall göra ont. Hoppas att ett knäskydd ger ett gott skydd så jag slipper kryckor i framtiden.

Trött

Publicerad 2012-06-10 16:39:30 i Allmänt,

Jag är trött mest hela tiden. Den känns i kroppen att jag är tröttare än vanligt. Vad detta beror på vet jag inte. Det borde inte vara medicinerna för dom har jag ätit ett tag och då bprde det även ha kommit då jag startade med dom. Jag sover ca 10-11 timmar per natt och en till två gånger under dagen i ca 2 timmer per gång. Så hur mycket jag än sover så är jag trött. Riktigt trött så ögonen känns tunga.

Det kan vara pollen som orsakar detta men jag har inte fått denna symptom tidigare, inte så här mycket iaf. Det kan även vara så att jag har någon vitaminbrist. Dags att kolla upp det och lämna lite prover.

Brödbak

Publicerad 2012-06-10 15:09:37 i Ätbart,

Igår bakade jag mina semlor jag brukar baka. Denna gång hade jag i fullkornsgrahamnsmjöl i för att få det lite mera fibrer. Tog receptet från huvudet och jag chansade med gräddningen på 200 grader celsius och 10 minuter. Brödet blev mjuk och inte alls lika "hårt" som tidigare men med denna "miss" så har jag fått ett saft och mjukt bröd som smakar allt för gott. Detta kommer jag att göra flera gånger. Detta brödbak är billigare och räcker längre än köpebröd och då innehåller den inga konstigheter heller. GOTT!

Hemmaträning

Publicerad 2012-06-10 10:24:20 i Träning,

Söndag idag och jag skall träna benen. Men det gör jag inte förräns mellersta tjejen har farit hem. Har tagit ut ett program från Dinträning.se. Får se hur mycket jag klarar av då jag har ont i knät men en del övningar klarar jag npg av. Har tränat armarna hela veckan med mina vikter. Pressat mig och tagit ett snäpp tyngre än vad jag orkar med och klarar det hyfsat.

Bastu

Publicerad 2012-06-09 20:26:50 i Vardag,

Jag och mellersta dottern bastade nu ikväll och det var premiär i husets bastu för både mig och dottern. Har bott här sedan december 2011 och först nu har jag bastat i huset källare. En trevlig stund med dottern. Hon tyckte dessvärr inte om att duscha där nere så hon fick knata upp till min lägenhet och duscha. Egentligen är jag ingen bastumänniska men ibland går det för sig. Sen är det ju trevligare att basta med någon så när jag är ensam så är det inget jag gör. Känns så onödigt att starta bastun för bara en person.

En rosa anteckningsbok

Publicerad 2012-06-09 19:30:31 i Allmänt,

Ja det är som en dagbok på nätet. Tankar och idéer i en och samma blogg. Skriver om mitt liv och den kan vara både intressant och tråkig på samma gång. Jag älskar att träna så det kommer att stå om det i denna blogg. Jag blandat allt möjligt; tråkigt, trist, roligt eller glädje.

Om

Min profilbild

Ylva

Bor på Åland, ensam i en mysig lägenhet på landet. Har tre flickor som jag träffar på helgerna. Skild sedan november 2011. Tycker om att träna och då är det styrketräning som gäller. Har fått diagnoserna Asperger och Bipolär sjukdom typ 2 som vuxen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela